Skiën in Kroatië: onmisbare info voor onderweg

Skiën in Kroatië: onmisbare info voor onderweg

Eerder schreven we op deze plaats al over wintersport in Kroatië. Daarin beschreven we in welke plaatsen je kunt skiën en welke dingen je tijdens de wintersport bij je moet hebben. De reis ernaartoe vergt echter ook nog een degelijke voorbereiding.

De reis

Met je eigen auto naar wintersport in Kroatië is goed te doen. Meer dan de helft van de toeristen reist met de auto. De afstand naar het noorden is tussen de 1300 en 1500 kilometer. Reis je naar het midden, reken dan op 1400 tot 1500 kilometer. Ga je naar het zuiden, dan reis je maximaal zo’n 1760 kilometer.

In de meeste gevallen reizen toeristen in twee dagen naar Kroatië. Vanuit Nederland reis je via Frankfurt, München en Oostenrijk naar je eindbestemming. Een overnachting kun je bijvoorbeeld in Oostenrijk plannen.

Auto-uitrusting

Wanneer je op wintersport gaat in Kroatië, moet je op meer dingen letten dan in Nederland. Als er sneeuw is gevallen, wordt er in de meeste gevallen door de wegbeheerder aangegeven of je gebruik dient te maken van sneeuwkettingen. Dit wordt dan op verkeersborden weergegeven. Winterbanden zijn geen overbodige luxe in Kroatië. Er geldt hier een minimumprofiel van vier millimeter.

Spijkerbanden zijn echter niet toegestaan, maar wanneer je auto voorzien is van goede sneeuwkettingen, zijn spijkerbanden ook niet nodig.

anwb-sneeuwkettingentest

Kleding

Eerder beschreven we al welke uitrusting je nodig hebt als je gaat skiën in Kroatië. Buiten de juiste ski-uitrusting, is het ook belangrijk om goede kleding bij je te hebben voor na het skiën. Wanneer je niet op je ski’s staat, kun je je voeten tegen de kou beschermen door het dragen van goede snowboots. Warme truien, bijvoorbeeld van fleece, zijn geschikt om je lichaam warm te houden.

Wanneer je je reis goed hebt voorbereid, zul je onderweg weinig problemen tegenkomen. Bij aankomst in Kroatië kun je dan meteen gaan genieten van de schitterende skipistes!